My Lawnmower Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello all,
Got a problem with my LA120. The battery goes very low or dead between uses.
Restarts OK while using; but when I put it back in the shed, the next time I use it I have to charge the battery. I replaced the battery last spring and it was fine for a while.
My question is - is there a drain on the battery when the tractor is in the shed, or could the alt/gen be bad.
The tractor is 4 years old.
Thanks
Jay
 

·
Premium Member
Joined
·
6,113 Posts
Hello Jay666, welcome to the group. Is there an ameter on your tractor? If so, what it is reading when the tractor is running? If not, and if you can, put a meter on your tractor's battery when it's running and see what sort of voltage it's producing.

From what I've read on other folks posts, there are different cut off switches that could be malfunctioning, and causing your problem.
 

·
Administrator
Joined
·
6,234 Posts
...My question is - is there a drain on the battery when the tractor is in the shed, or could the alt/gen be bad.....
Could be either one and a third possibility of course is the battery itself has went bad already.

I agree with BW. Your best bet is to get a Volt-Ohm meter on it first to make sure it acts like it is at least trying to charge while running. Should see a little higher voltage while engine running compared to when the engine is not running.

One quick test you could make would be to disconnect the positive battery terminal after you shut it off, measure it's voltage, then see how much the battery voltage drops with nothing connected to it over time. If it goes below 12.2-12.4 Volts (roughly just for reference) by the next time you need the tractor in a week or two you likely just got a dud battery.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top