JD D110 Won't Start - Lawn Mower Forums : Lawnmower Reviews, Repair, Pricing and Discussion Forum
Register Home Forum Active Topics Lawnmower Reviews Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-29-2011, 08:40 AM   post #1 of 9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default JD D110 Won't Start

Bought new in Apr 2011. Started it yesterday afternoon, drove it out of the garage into driveway, shut it off, installed new mulching cover, got back on, and then nothing. headlights work, no noise, nothing turns over. Full of gas, been using it fine all spring/summer. Checked the 20 amp fuse, all good there. I know it just has to be something very simple. Please advise. Dealer appointment for later next week, like to get it going to cut the yard, about an acre and don't want to do it with the push mower. yea I know, call me a wimp. Thanks, Phred sends
phred is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-29-2011, 09:00 AM   post #2 of 9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Iowa
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Phred

It's not uncommon for a small engine to lock-up during the compression stroke. Try to turn the motor over manually without the sparkplug.

Last edited by Mark / Ohio; 09-29-2011 at 11:44 PM. Reason: Name correction
IdBeDan is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2011, 11:48 PM   post #3 of 9 (permalink)
Administrator
 
Mark / Ohio's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Ohio USA
Posts: 2,983
Thanks: 75
Thanked 234 Times in 204 Posts
Default

Welcome to the forum Phred.

First thing I would check is to make sure the safety switch in the seat has not come loose from the seat or the plug disconnected from it.
__________________
Mark - 2002 John Deere LT150 Hydro

Like MLF on Facebook
Mark / Ohio is online now   Reply With Quote
Old 09-30-2011, 08:39 AM   post #4 of 9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Looked at the seat switch and the switch on the under the brake lever, both seem intake and a firm connection. Thanks, Phred sends
phred is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2011, 12:38 AM   post #5 of 9 (permalink)
Administrator
 
Mark / Ohio's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Ohio USA
Posts: 2,983
Thanks: 75
Thanked 234 Times in 204 Posts
Default

Looks to be a manual PTO on that model so there would be one more switch somewhere on the lever to engage the blades.
__________________
Mark - 2002 John Deere LT150 Hydro

Like MLF on Facebook
Mark / Ohio is online now   Reply With Quote
Old 10-01-2011, 03:40 PM   post #6 of 9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Rowlett, Tx
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Maybe you should take the mulching cover back off..........just kidding, make sure the PTO is disengaged, may have bumped it or something.
lakeviewpe is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2011, 08:03 AM   post #7 of 9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Funny you say that, I did take the mulching cover off thinking there was a switch within the deflector covers, maybe the deflectors were to high with the mulching cover installed. Anyhow, with was not it either. The techie will be out today and I will post the rest of the story. Thanks, Phred sends
phred is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 09:11 AM   post #8 of 9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

case solved. the MX guy came from John Deere and was gone in 5 minutes. It was the safety switch for the PTO under and inside the dash. Thru vibrations it just rose up enough to disconnect it. now I know what to do the next time. Later, Phred sends
phred is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 03:09 PM   post #9 of 9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Iowa
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Glad you have the problem solved phred
IdBeDan is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 05:30 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0